Casper
Zo lang als ik mij kan herinneren weet ik wat ik wil: een eigen restaurant. Ook wist ik al vroeg dat het de Frans Internationale keuken moest worden; bij uitstek geschikt om mooie ingrediënten tot hun recht te laten komen.

Nu kan ik bij Bistro Vos alles samenbrengen dat voor mij belangrijk is; uitmuntende producten van Nederlandse bodem, mooie kooktechnieken en een warme ambiance. Maar met betáalbare prijzen! Dat is waar Bistro Vos voor staat. Voor mij zijn de woorden ‘kwaliteit’ en ‘eerlijk’ de focus. Of het nu gaat om de herkomst van de producten; de herkenbaarheid van een mooi ingrediënt (een wortel is een wortel, een entrecote een entrecote),of de prijs die er gerekend wordt…..het staat of valt met kwaliteit en eerlijkheid. En onze seizoensgebonden kaart is een mooie reflectie daarvan.

Maar ook ben ik met enkele producenten om tafel gegaan om speciaal voor Vos producten te ontwikkelen; innovatief, maar voor een schappelijke prijs. Wat dacht je van een kaas gewassen in triple bier van brouwerij Maallust? Of een worstje gemaakt van Beemsterlandvarken met cascade hop? Heerlijk bij een mooi biertje. Maar ook overleg ik met de visleverancier over ideeën om bijvangst op mooie wijze te verwerken. De natuur is slechts eenmaal te gebruiken; dus laat zo min mogelijk verloren gaan. Daarin kan ik mijn creativiteit kwijt; om van ‘niets’ iets te maken.

Deel deze pagina

MENU